Pollotarian

Pollotarian är en slags vegetarisk kost och själv är jag pollotarian. Det innebär att jag dricker och äter mejeriprodukter samt fisk och skaldjur och kyckling samt ägg. Men jag äter inte rött kött såsom fläsk, nötkött osv. Man äter alltså på samma sätt som en demivegetarian men vissa äter även kyckling som jag och då kan man kalla sig pollotarian (pollo betyder kyckling på spanska) Varför är jag då vegetarian och varför just pollotarian? Jag har länge velat bli vegetarian men har inte riktigt fått för mina föräldrar eftersom jag växer och många aminosyror finns i köttet och de är viktiga att få i sig när jag tränar såpass mycket som jag gör, jag har alltid tränat minst 4 gånger i veckan sedan jag var typ 8(gick i tvåan)!Jag har alltid varit aktiv och kost har varit viktigt när jag rört mig så mycket!Dessutom har mina föräldrar ingen tidigare erfarenhet av vegetariansk kost och det kom som en överraskning!Därför valde jag att bli just pollotarian av alla slags vegetarisnska koster. Vi börjar lixom så och tog bort rött kött och jag åt fågel,skaldjur och fisk och sedan när vi lärt oss lite mer så tog vi bort kalkon och jag åt bara kyckling och kunde då kalla mig pollotarian.Mitt mål är att bli demivegetarian, kyckling är inget som lockar mig så nästa steg blir demivegetarian för mig dvs att jag bara äter fisk och skaldjur från djurrikets sida. Vi tar alltså ett steg i taget. Man vill vänja kroppen och plocka bort saker steg efter steg, det är iallafall min taktik!

Men varför ville du bli vegetarian över huvud taget?Jo jag har alltid ätit kött och jag har tyckt det varit supergott och min favorit rätt har varit plankstek och ceasar sallad men någonstanns blev jag mer och mer skeptisk. Ju äldre jag blev började jag fundera och för varje tugga jag tog fick jag en tanke. Dessa djuren, de är levande varelser och vi dödar, vi tar dem och bestämmer att de ska föda upp barn. Vi får dem äta mycket och bli stora och gotta sig och sedan när de fått sitt barn så tar man barnet ifrån mamman. Antingen mördar man mamman och låter djurets döda kropp tillredas och stå på ditt bord och ätas av ett gäng glada och skrattande människor. Eller så mördar man kalven innan den ens fått se världen den föds in i, den blir till kalvkött och serveras kanske på en resturang där man skär bort en del som hamnar i soptunnan och en del hos en högt betalande resturanggäst som obrydd tuggar i sig det kärleksfulla djuret! Djuren lider och blir ibland illa behandlade och sedan dödade för att vi människor ska få bästa kvalitet på kött!Tänk att för dig kanske det bara är en måltid men för dem är det en existens av deras syskon mer eller mindre! Kanske hade de haft kvar sin mamma om vi inte valt att äta den här köttgrytan. Har inte en ko lika stor rätt att leva som en hund till exempel, hur kommer det sig att vi reagerar så hårt när någon dödar ett husdjur eller att man äter hund i china när vi själva slaktar existenser av djur dagligen och serverar på våra middagar? Jag blev äcklad, jag blev äcklad av hur jag tuggat i ett liv!Ett liv som hade kunnat växa sig stort, ett liv som hade kunnat fått kärlek, ett liv som hade kunnat sett världen, ett liv som kunnat få ett barn, ett liv som hade älskat sitt barn lika mycket som vi människor älskar våra barn, ett liv som gråter lika mycket som vi när vi förlorar någon nära och trots det får stå ut med det utan någon som helst felanmärkning! Jag är äcklad!Hur kan vi människor vara så grymma och taskiga,helvetes människor! Jag tycker det är fel att äta ett litet får och det är fel att äta en ko och det är fel att äta något liv som helst vare sig det ör människa eller kossa! För om du vänder på det och tänker att du var det lilla fåret som förlorar sin mamma och som vet att ”jag blev född för att se ljuset i några veckor och sedan…DÖ” Hur hemskt är inte det!Jo svaret är enkelt!För hemskt för att vara sant, men tyvärr är det sant! Det är så vi behandlar djur idag! Ingen respekt och hänsynslöst!Vi ska ha duntäcken och kött på bordet när man lina gärna kan ha en tacos kväll på cornfärs(vegetariskt alternativ istället för köttfärs) Man sliter av dunet av fåglarna en efter en. Om det vore du, tänk om det var ett rum där människorna blev avryckta håret,respektlöst och hänsynslöst!? Blir dubinte äcklad av bilden? Man lägger kycklingar i fabriker och halsugger dem en efter en, de rensas och tillagas och står på vårt bort och vi äter dem när vi egentligen kunde ätit kenoa och fått i oss lika mycket protein ändå! Nej fy asså att äta kött borde vara en skam! Barn som växer är en sak men en vixen som har kunnighet att lägga på att läsa om kropp och kost kan väll äta en böna istället för en höna!? På riktigt people! Köttätande får mig fälla tårar! Jag trivs som pollotarian och känner att jag personligen iallafall gör något för att stoppa detta, jag skriver detta inlägg och hoppas på en spridning och delning så andra kan inspireras och få ett nytänkande om hur vi idag behandlar dessa värdefulla djur! Just nu är det fånga,slakta, prislapp och det måste få ett stopp! Jag hoppas på att jag kommer bli kunnig nog för att bli demivegetarian och jag saknar inte minsta plankstek det minsta! Jag ångrar inte mitt val att bli vegetarian liksom du inte kommer ångra ditt val! Sprid detta inlägg, bli vegetarian och gör skillnad! Bli grön! BLI SKÖN!

Looking forward to the meal? what if you where the meal! Become a vegetarian and make a difference! Ser du fram emot måltiden?Men tänk om du var måltiden! Bli vegetarian och gör skillnad!
imageimage

6 Comments on Pollotarian

 1. Anna nyhm
  15 september, 2015 at 23:30

  Problematiken i ditt resonemang som du tyvärr delar med många andra är att själva ätandet av kött är vad som hamnar i fokus och betonas som dåligt , det är ätandet som är fel och äckligt och skamfyllt.
  Jag har också lagt märke till att du+andra som resonerar på samma nivå lägger enormt mycket fokus på hur jobbigt köttätandet är för dig, även om en mening om hur synd det är om djuren smygs in titt som tätt övergår det alltid till hur extremt jobbig det är för en själv.
  Återkommande till den nämna problematiken, notera att jag inte försöker tala om för dig att du ska/måste äta kött nu bara att ditt resonemang inte håller och att du kanske borde se över det för ökade förståelse om vad det innebär att avstå från kött mer än ditt samvete lättas.
  Att äta kött är inte onaturligt eller äckligt. Vi är biologiskt uppbyggda för att behöva kött och jaga och äta djur, precis som lejon, många försöker tala emot detta med att jämföra tänderna hos lejon och människor vilket är fullständigt idiotiskt på ett sätt och genialt på ett annat. Både lejon och människor är individer anpassade efter förutsättning och miljö, lejon jagar med sina tänder bland annat det gör inte människor, vi jagar nästan inte alls och då kommer vi till min poäng; köttätande är för oss naturligt men vårat sätt att ”jaga” nu för tiden är inte det. Det vill säga att det är djurhållningen och de som stöttar den djurhållning många idag världen över anser vara human och hållbar som borde skuldbeläggas inte det människor som inte valt att utesluta/minska köttinnehållet i sin kost. Detta är viktigt då syftet med att göra något förlorar stor del av sitt värde om man inte förstår varför man gör det. Vilket också bär oss vidare till nästa faktum.
  Vill en hjälpa någon/något måste du utgå ifrån dennes förutsättningar och arbeta vidare därifrån mot ett mål. Utgår en ifrån sina egna förutsättningar i syfte att hjälpa hjälper denne bara sig själv och sitt eget samvete, hjälpandet blir i detta fall egoistiskt. Du tycker synd om djuren och mår därför dåligt när du äter kött, du tänker att du vill hjälpa djuren, du tänker vilka förutsättningar du har och väljer att sluta äta kött med målet att inte stödja att djuren mår dåligt, MEN märker du av att djuren mår bättre för att du avstår, nej för det egentligen målet är egoistiskt och syftar att du ska må bättre.
  Skulle du inte må bättre av att faktiskt göra skillnad på riktigt?

  • malinholm
   16 september, 2015 at 09:57

   Inlägget är enligt mina åsikter och det håller absolut,jag tycker att det är äckligt av människor att äta kött eftersom de är djur som har rätt att leva lika mycket som vi!
   Jag förstår även vad du säger i din kommentar men jag slutade inte äta kött för mins skull!Jag slutade för djurens skull och i mina ögon är det en väldigt viktig andledning!
   Även om vi är byggda för att kunna äta kött så behöver man inte välja den vägen.
   Man kan välja att inte bidra till köttindustrins grymhet där de ofta inte tar hand om djuren.
   Dessutom är kycklingar ofta illa behandlade inom köttindustrin och därför är mitt mål att bli demivegetarian helt eftersom jag bryr mig om djuren!men jag är ung och borde vänta ett tag innan jag utesluter allt helt eftersom jag är ung och tränar mycket!
   Du säger ”skulle du inte må bra av att göra skillnad på rikigt” och jag gör verkligen skillnad,mycket mer än vad andra gör och jag stödjer inte köttindustrin på samma sätt som många andra och jag skänker också pengar till hjälporganisatiomer som hjälper djur.
   Mitt val och mina åsikter men såklart förstår jag även dina åsikter:) kram på dig!

 2. Anna nyhm
  15 september, 2015 at 23:33

  Och för att tillägga är nog kycklingarna också de djur som har det absolut sämst och blir allra minst betraktade som varelser i köttindustrin så trots att du utesluter rött kött stöttar du den industri och djurhållning som orsakar mest problem för både människa, djur och evolution! Lycka till med att förändra världen :)

  • malinholm
   16 september, 2015 at 09:50

   Jag är väldigt medveten om att lycklingar behandlas illa inom köttindustrin och det är därför mitt mål är att bli demivegetarian när jag växt lite mer:)
   Tack för din kommentar och kram till dig:)

 3. Jasmine
  16 september, 2015 at 12:40

  Det känns ganska mycket dubbelmoral av dig att kalla dig en slags vegetarian men att du ändå äter kyckling som ovanstående nämnde är de djur som blir sämst behandlade i vårt samhälle.

  • malinholm
   16 september, 2015 at 15:43

   Jag är pollotarian och då äter man en slags vegetarisk kost:)
   Sedan får du avgöra Om du vill kalla mig pollotarian eller demivegetarian, men jag har gjort det valet!
   Demivegetarianer äter fisk,och skaldjur och i vissa fall fågel som jag och då kan man kalla sig pollotarian om man vill.
   Jag vill så småning om utesluta kyckling eftersom jag vet att kycklingar ofta blir illa behandlade inom köttindustrin.
   kram till dig!
   Läs på så ser du att demi/pollotarianer äter en variant av vegetarisk kost och är en variant av vegetarian.
   Det finns jätte många olika varianter av vegetarism:)