Vad händer med oss människor!?

För några veckor sedan arbetade jag och några klasskompisar med ämnet  Köndidentitet och jag tyckte att ämnet väckte många intressanta tankar!

Jag är en vanlig tjej som går i skolan liksom nästan alla andra svenska tonåringar. Jag är tonåring och spenderar mycket tid till att vara med mina kompisar, jobba på skolarbete och fundera mycket.

Något som jag blir oerhört chockad över är alla ord som framför allt tonåringar och ungdommar idag slänger mellan varandra, såkallat ”på skoj”

På ungdommars sociala medier sprids bilder och kommentarer i form av ”gay” ”bög” och ”homo” vilket egentligen inte är något fel eftersom det inte är fel att vara homosexuell!

Men att både vuxna och undommar men framför allt tonåringar använder orden som om det hade varit något dåligt att vara homosexuell, transsexuell eller queer gör mig förbannad! Man missuppfattar innebörden med dessa ord och felanvändningen av dessa ord kan såra människor. Hur skall vi föra vidare våran generation? När vi tonåringar blir vuxna och får barn kanske dem är homosexuella, kommer vi då kasta orden mot dem också som om det skulle vara fel? Nej precis!

Folk får det låta som om det är fel att vara något annat än straight eller att identifiera sig som det biologiska kön man föddes med, det verkar som många anser det som konstigt och onormalt.

Till och med i skolan kan man ibland få papper där man skall fylla i frågor till en undersökning. Det är nog många som varit med om att man ska fylla i vilket kön man har och det finns bara två luckor att fylla i…är inte det diskriminerande? Tänk om det nu sitter en som varken känner sig som tjej eller kille och måste välja vilken lucka hen skall fylla i!

I korridorer, matsalar, stan och sociala medier sprids ett missbruk av könsorden. En gång för alla ”Det är inte fel att vara homosexuell,Bisexuell, Queer eller Transsexuell” Och ingen skall behöva ställa sig själv frågan ”är det fel på mig” bara för att man inte identifierar sig som det kön man föds med eller efterliknar den steriotypiska mannen eller kvinnan!

Hur lätt tror ni det skulle vara om ni var den som var homosexuell och fick orden ekande i huvudet och slängda över en som om det hade varit något negativt med att du är född homo, bi eller trans etc när du i själva verket är helt normal!

Det är lika normalt att vara homosexuell som det är att vara straight och orden skall inte användas på ett negativt sätt som dem gör av många idag, dem skall användas positivt! Vi skall stötta varandra, inte trycka ner varandra!

Jag är trött på att höra orden slängas mellan ungdommar som om det vore något dåligt när det absolut inte är det! fler borde aggera! Det skall inte förekomma en rädsla för att gå ut som homosexuell etc! Det skall vara lika lätt att säga att man är bisexuell som det är att säga att man är straight!

Jag anses som den steriotypiska kvinnan och jag kan tänka mig att jag hade tyckt det varit jobbigt att komma ut om jag hade varit t.ex bisexuell. Varför kan inte alla bara vara snälla mot varandra i detta samhället, suck it up and be nice! Alla är olika och det är okej! 

1 Comment on Vad händer med oss människor!?

  1. Krister
    12 december, 2015 at 18:57

    Heterosexuell är det absolut vanligaste.
    Mer än 95 % är det.